Delfinii Învăța Trucuri Inteligente

Lumea e mai longeviva Persoana a Fumat timp de 96 de ani
octombrie 9, 2017
De ce nu am pielea ca de Găină?
octombrie 11, 2017

Delfinii Învăța Trucuri Inteligente

Acolo este un incredibil de dezvoltare la Institutul de Mamifere Marine Studii în Mississippi. Lor delfinii învăța trucuri inteligente, toate datorită unul pe nume Kelly, care a revoluționat o strategie care permite delfini pentru a obține mai multă hrană.

Povestea

Kelly este unul dintre delfini a avut loc la institut. Împreună cu toți ceilalți delfini, Kelly este instruit să țineți pe orice gunoi care se încadrează într-o piscină până ce antrenor vine. Antrenorul apoi meserii gunoi pentru pește, astfel, păstrând curățenia de la piscină.

Ce institutul a dovedit a fi amuzant a fost cum Kelly a luat unele decizii de până joc. Cand oamenii arunca hârtia în apă, Kelly înoată pe hârtie, și ascunde-l sub o piatră la partea cea mai adâncă a piscinei. Atunci când formatorul ajunge, ea va arunca cu capul în la ziar e loc de ascuns și cu lacrimi l — cealaltă jumătate pentru păstrarea, iar celălalt să dea antrenor. Ea ar obține un pește recompensa pentru ea, și apoi înoată înapoi în jos, împarte hârtie din nou pentru mai mult pește. Acest lucru se repetă până Kelly nu mai poate rupe hârtia.

Formatorii găsit acest comportament interesant, pentru Kelly a aratat un sentiment de planificare pentru viitor, și de a rezista tentației. Și-a dat seama că formatorul nu judeca recompensa bazat pe dimensiunea de hârtie, așa că a optat pentru a încerca livrarea de piese scurte pentru a obține mai multă hrană. Deci, într-un sens, oamenii au fost una Kelly antrenat.

Dar acest succes nu a oprit-o pe Kelly. (Oh, nu, ea e doar la început. Îți spun!)

Într-o zi, un pescăruș a zburat la piscină. Kelly a luat-o, și apoi a așteptat pentru formatori pentru o recompensă. Formatorii au dat ei mai mult pește decât de obicei pentru că a fost o pasăre despre care vorbim aici. Deci, realizând creșterea în mâncare, Kelly a avut o idee nouă. Data viitoare când ea a fost hrănit de rutină, ea a plecat ultimul de pește și a luat-o la fundul piscinei pentru a-i rock-loc de ascuns. Atunci când formatorii plecat, ea a adus pestele la piscină, suprafața și ademenit sperii pescăruși! Ea le-a prins și Kelly are mai mult pește.

Kelly curând însușit această strategie și-a învățat de la colegii ei, și gull-baiting a devenit o afacere pentru cei desteapta delfini.

Știința

Mereu am avut interpretări diferite asupra a ceea ce inteligența este. Dar ne place etichetarea lucruri pe care am încercat chiar să-măsura inteligenței animale, chiar dacă nu știm cum să măsurăm inteligența pe care le posedă.

De multe ori, creierul mare sunt atribuite mai mare de informații. Cea mai mare este creierul tău, devii mai destept. Constatând acest fapt, creierul unui adult mediu delfin este de aproximativ 25% mai grele decât la adult mediu creierul uman. Este de asemenea important, cu toate acestea, mamifere, în general, au creierele mai mari și acest lucru se referă la dimensiunea de trupurile lor (sau numit encephalisation quotient). Oricum, media de delfin EQ este 5.31, și în comparație cu alte mamifere (gorilele – 1.76, cimpanzeii – 2.48, și oamenii 7.4), delfinii sunt destul de sus in ierarhie.

Acest lucru ne-ar putea conduce la o idee generală despre cât de deștept delfinii chiar sunt!

În fapt, unele specii au inventat o multitudine de strategii de hrănire care să se adapteze la diversitatea habitatului lor. De exemplu, în Brazilia, tucuxi delfinii folosesc poveste-grozav strategii în cazul în care peștii sunt aruncă până la nouă metri, folosind delfin coada flukes. Acest șochează peștii la suprafață în cazul în care delfinii pot mânca cu ușurință. Alte exemple includ Paele e delfini în Strâmtoarea Magellan folosi alge marine pentru a ascunde lor de abordare și a tăiat pește căile de evacuare folosind alge. Unele femele delfin în Texas nici urma de bărci, în cazul în care înota prin plase și ia peștele prins în interiorul lor, stăpânirea abilitatea de a evita neînțelegerile.

Delfinii să vină cu mai multe strategii inteligente pentru a obține mai multe alimente, și au inventat mai multe ca aceștia să se adapteze la anumite situații, dovedind că delfinii sunt prea inteligent pentru minge-expoziții sau înot sincron. Poate că ei ar putea rivaliza cu rasa umană în viitoarele etape de evoluție! Cine știe.

Comments are closed.