De ce nu am pielea ca de Găină?

Delfinii Învăța Trucuri Inteligente
octombrie 10, 2017
Reflecții asupra a ceea ce înseamnă să fii o personalități publice
decembrie 6, 2017

De ce nu am pielea ca de Găină?

Atunci când o briză rece încet atinge pielea, atunci când auzim o muzică frumoasă, sau când suntem speriați, vom observa cu siguranță un lucru – corpul nostru par cumva stă erect, oferindu-ne senzația cunoscută popular ca pielea de găină. Dar de ce nu am pielea ca de găină, în primul rând?

Pentru a răspunde la această întrebare, trebuie mai întâi să învețe că termenul medical pentru pielea de găină este cutis anserina sau horripilation. Aceasta este ceea ce se întâmplă atunci când un corp scurt parul devine erect involuntar atunci când se confruntă cu temperaturi scăzute, atunci când sentimentul mari cantități de frică, nostalgie, admirație, și excitare sexuală.

Așa cum am menționat, aceasta este involuntară. Acest lucru înseamnă pielea ca de găină nu sunt ceva te poate obliga pe tine, atunci când doriți să acționeze sofisticat și pretențios asculta opera. Pielea ca de găină sunt declanșate de un reflex numit predilecție.

Am experienta de a avea pielea de găină din cauza declanșatoare de sentiment, senzație sau emoție. Acest lucru provoacă mici muschi situat la baza fiecărui fir de păr avem pe corpul nostru de a contracta, și când se întâmplă asta este că părul tinde să se ridice. În consecință, acest lucru creează un aspect de umflături pe piele care arata ca un nou-pene de gâscă.

O parte din întregul proces de a avea pielea ca de găină este atribuit ca un vestigiu reflex. Aceasta se referă la ceva corpurile noastre s-au adaptat (ca urmare a evoluției) pentru a face în scopul de a se potrivi mediului. Cu toate acestea, mai multe schimbări drastice în cele împrejurimile cauzat acest răspuns să-și piardă funcția sa de-a lungul timpului. Mai mult ca și cum ne-am dorit să o plimbare cu bicicleta pentru a merge pasiune din copilărie. De-a lungul timpului, nu ne dezvăța cum să o plimbare cu bicicleta, chiar dacă am uitat de ce am venit cu bicicleta, în primul rând.

Ce înseamnă acest lucru?

Rece

Acest lucru înseamnă că oamenii au folosit inițial își ridice părul pentru a servi unui scop. Un mare semn de existența unor astfel de vestigiu reflex poate fi găsit în prezent ecosistemelor. De exemplu, atunci când animalele se simt rece, de obicei puf de pene sau de păr în sus, în scopul de a prinde din caldura corpului. (Pentru că, spre deosebire de oameni, animalele nu ucid alte animale pentru blana lor) Și pentru că, probabil, împărtășesc aceeași evolutiv strămoș cu aceste animale, le-am moștenit de același reflex, numai că nu știm de ce ne-am puf restul de păr subțire încă mai avem.

Frica

Un motiv mai mult de a avea pielea ca de găină este frica. E firesc să flash semne că te simți puternică emoție de frică: bataile inimii curse, volumul mare de transpirație, și alte reflexe. Același lucru este valabil pentru pielea de găină. Oamenii au tendința de a reacționa involuntar să se teamă de horripilation. Ca atunci când aricii face blana lor vină de a le face să arate înfricoșător, facem același lucru, numai că nu prea știu de ce.

Emoție

În cele din urmă, una dintre cele mai comune declanseaza de găină este ascultarea de muzică frumoasă, sau citind o poveste sfâșietoare. Goosebumps este o reacție la o astfel de emoție, la fel ca roșind, senzație de fluturi în stomac, și de a deveni palid. Toate acestea sunt cauzate de sistemul nostru limbic, care este tras în sus în timpul psihologic evenimente de acest gen.

Comments are closed.